Energiek leven en werken

Energiek leven en werken

Bij een chronische aandoening, krijg je bijna altijd een energiebeperking cadeau. Gratis en voor niets. 

Als je aangeeft bij je arts dat je de vermoeidheid erger vindt dan de pijn, krijg je als reactie ‘tja, daar kunnen we niets aan doen, leer er maar mee leven’. Maar niemand vertelt je hoe.

Familie en vrienden begrijpen je niet écht. Ze bedoelen het waarschijnlijk goed en dat weet je stiekem ook wel. Maar die opmerkingen ‘iedereen is wel eens moe’ of ‘ga dan een keer op tijd naar bed’ doen meer pijn dan dat ze helpen.

Op je werk worstel je er ook mee. Wat kun je nog wel en hoe geef je je grenzen aan? Zonder dat je alleen nog als de patiënt wordt gezien, want daar zit jij helemaal niet op te wachten. 

Niemand leert je hoe om te gaan met je energiebeperking, tot nu… 

Met deze online training leer je anders met je energie om te gaan. Nog te vaak wordt gezegd ‘dan moet je gewoon wat minder doen’. Maar is minder doen voor jou wel de oplossing? Wat ons betreft niet. Wij willen voluit leven met chronische aandoeningen!

Wat is voor jou dan wel de oplossing? Daar is geen pasklaar antwoord op, maar in deze training ga je jouw antwoord zelf ontdekken door de opdrachten bij de training te maken. 

Start met jouw stap naar een Energiek Leven

Je energiek voelen

Je wil weer energie hebben voor leuke dingen en niet steeds afspraken afzeggen

Begrepen worden

Je wil begrepen worden door je collega's en mensen om je heen (en je eigen vermoeidheid begrijpen)

Grip op je vermoeidheid

Je wil de keuzes maken in plaats van dat je gezondheid voor jou bepaalt

Wanneer je mee doet aan de training...

De online training Energiek Leven en Werken gaat jou helpen aan een energieker leven dat bij jou past en jij dus ook vol houdt. 

Online training Energiek Leven en Werken

De training bestaat uit 9 modules met verschillende lessen. De lessen zijn opgebouwd uit video’s, tekstuitleg, vragen en opdrachten. De opdrachten werk je zelf uit in het werkboek dat je erbij krijgt, je energieplan. Op die manier werk je aan wat voor jou belangrijk is en heb je altijd je eigen plan om op terug te vallen. 

Daarnaast krijg je toegang tot de online community, waarin je tips met andere deelnemers kunt uitwisselen en we elkaar motiveren om door te gaan. Wij gaan samen zorgen dat jij weer een energiek leven hebt, op je werk en thuis.

Start vandaag met jouw energieke leven

online training

Basis

97
  • In 9 modules naar een energiek leven
  • Toegang tot de online community
  • Je eigen energieplan

Plus

297
  • Alles uit de basis
  • 1,5 uur begeleiding via videobellen of live in Utrecht
  • Begeleiding geldig tot half jaar nadat je de training bent gestart. Jij kiest het moment
Aanbevolen

Over de makers

De training Energiek leven en werken is een samenwerking van Lottie van Starkenburg – expert energie – en Astrid van de Nieuwenhof – expert werken met chronische aandoeningen.

Lottie van Starkenburg

profielfoto Lottie van Starkenburg, auteur Energiek Leven

Lottie van Starkenburg heeft zelf ruim twintig jaar ervaring met energiek leven met verschillende aandoeningen. Ze heeft, zoals ze zelf zegt, een uitgebreid CV als patiënt. Daarop staat onder andere een verkeersongeval met zware hersenschudding als gevolg, een bevalling met ernstige complicaties en verschillende auto-immuunziektes. 

Desondanks, of dankzij al die ervaring, leeft zij energiek. Ze is gepromoveerd sterrenkundige, moeder van twee kinderen, en werkt als adviseur en toezichthouder in de zorg onder het motto ‘gids in eigen-zinnig leven’. Ze is auteur van het boek “Energiek Leven”. 

Astrid van de Nieuwenhof

Astrid van de Nieuwenhof heeft zelf ruim 10 jaar ervaring met verschillende reumatische aandoeningen. Door een aanrijding in 2010 stond haar leven op de kop. 

De eerste jaren was het zoeken, zoeken naar balans, alles willen doen wat ze daarvoor ook deed. Tegen grenzen aan lopen en merken dat dat niet de oplossing is. 

Door het gevecht te stoppen met de vermoeidheid, won ze juist de strijd. 

Nu jaren, en verschillende opleidingen later, begeleid ze anderen met een reumatische aandoening om mét reuma ook een leuk en energiek leven te hebben.  

×