Energiek leven en werken

Bij een chronische aandoening, krijg je bijna altijd een energiebeperking cadeau. Gratis en voor niets. 

Als je aangeeft bij je arts dat je de vermoeidheid erger vindt dan de pijn, krijg je als reactie ‘tja, daar kunnen we niets aan doen, leer er maar mee leven’. Maar niemand vertelt je hoe.

Familie en vrienden begrijpen je niet écht. Ze bedoelen het waarschijnlijk goed en dat weet je stiekem ook wel. Maar die opmerkingen ‘iedereen is wel eens moe’ of ‘ga dan een keer op tijd naar bed’ doen meer pijn dan dat ze helpen.

Op je werk worstel je er ook mee. Wat kun je nog wel en hoe geef je je grenzen aan? Zonder dat je alleen nog als de patiënt wordt gezien, want daar zit jij helemaal niet op te wachten. 

Niemand leert je hoe om te gaan met je energiebeperking, tot nu… 

Met deze online training leer je anders met je energie om te gaan. Nog te vaak wordt gezegd ‘dan moet je gewoon wat minder doen’. Maar is minder doen voor jou wel de oplossing? Wat ons betreft niet. Wij willen voluit leven met chronische aandoeningen!

Wat is voor jou dan wel de oplossing? Daar is geen pasklaar antwoord op, maar in deze training ga je jouw antwoord zelf ontdekken door de opdrachten bij de training te maken. Bij de training zit ook een werkboek, zodat je er op terug kunt blijven vallen.

Energiek leven en werken

Nog even geduld… 15 maart is de training klaar. Schrijf je je nu hieronder in, dan ontvang jij als eerste bericht als het zover is. En je ontvangt dan een code om de training te doen met een mooie korting.

Met je inschrijving zit je nog nergens aan vast. 

Wat zit er in de training?

De online training bestaat uit 8 modules. Per onderwerp krijg je uitleg met video en tekst en krijg je opdrachten om deze inzichten op jouw situatie toe te leren passen.

De training start met een uitleg over de verdere opbouw van de training en de community waar je exclusief toegang toe krijgt. 

Wat voor jou een energiek leven inhoudt, zal anders zijn dan bij anderen. We zijn namelijk allemaal anders. En dat is ook goed. 

Door eerst goed naar jouw situatie te kijken, ga je zelf aangeven wat jij wil bereiken. Wat voor jou  een energiek leven is dus. 

In dit deel van deze training krijg je uitleg over de verschillende soorten energie en ga je aan de slag met waar jij energie van krijgt en hoe gezonde mensen omgaan met hun energie (en wat jij daar van kunt leren).

Jij bent niet op jezelf. Je omgeving heeft invloed op jou en op je energie. In deze module krijg je inzichten in waar jij energie van krijgt en wat je energie kost en wat je daaraan kunt doen. 

In deze module krijg je inzicht in jouw eigen energiebeperkingen. Want alleen ‘ik ben moe’ is onvoldoende om verder te komen. Dit bied je ook ruimte om het concreter te maken voor je omgeving (maar vooral ook voor jezelf). 

Deze module gaat ook in op welke hulpmiddelen je kunt inzetten, zodat jij meer energie overhoudt.

Tja, die grenzen. Je hebt er nou eenmaal mee te maken. Maar ze blijven lastig. Weten waar jouw grens ligt en daar op in kunnen spelen. Dat staat centraal in deze module.

Positieve spiralen naar boven wil je versnellen, negatieve spiralen naar beneden wil je op tijd herkennen en ingrijpen. Hoe je dat herkent bij je zelf en wat je kunt doen gaan we in deze module op in. 

Je leert over de 11 verschillende strategiën die er zijn om energieker te leven. We kijken wat je nu al doet en wat je kunt gaan doen. 

Je energie gaat pas veranderen, als je er ook iets mee gaat doen. En alles tegelijk? Dat werkt niet. Dus stap voor stap. 

Door een stap te zetten en te kijken wat het effect daarop voor jou is, krijg jij grip op jouw energieplan.

Een energiek leven gaat met vallen en opstaan, weer vallen en ook weer opstaan. Volhouden is bijna het lastigste, maar we gaan je helpen.  

Na afloop van de training

Over de makers

De training Energiek leven en werken is een samenwerking van Lottie van Starkenburg – expert energie – en Astrid van de Nieuwenhof – expert werken met chronische aandoeningen.

Lottie van Starkenburg

profielfoto Lottie van Starkenburg, auteur Energiek Leven

Lottie van Starkenburg heeft zelf ruim twintig jaar ervaring met energiek leven met verschillende aandoeningen. Ze heeft, zoals ze zelf zegt, een uitgebreid CV als patiënt. Daarop staat onder andere een verkeersongeval met zware hersenschudding als gevolg, een bevalling met ernstige complicaties en verschillende auto-immuunziektes. 

Desondanks, of dankzij al die ervaring, leeft zij energiek. Ze is gepromoveerd sterrenkundige, moeder van twee kinderen, en werkt als adviseur en toezichthouder in de zorg onder het motto ‘gids in eigen-zinnig leven’. Ze is auteur van het boek “Energiek Leven”. 

Astrid van de Nieuwenhof

Astrid van de Nieuwenhof heeft zelf ruim 10 jaar ervaring met verschillende reumatische aandoeningen. Door een aanrijding in 2010 stond haar leven op de kop. 

De eerste jaren was het zoeken, zoeken naar balans, alles willen doen wat ze daarvoor ook deed. Tegen grenzen aan lopen en merken dat dat niet de oplossing is. 

Door het gevecht te stoppen met de vermoeidheid, won ze juist de strijd. 

Nu jaren, en verschillende opleidingen later, begeleid ze anderen met een reumatische aandoening om mét reuma ook een leuk en energiek leven te hebben.  

Energiek leven en werken

Nog even geduld… 15 maart is de training klaar. Schrijf je je nu hieronder in, dan ontvang jij als eerste bericht als het zover is. En je ontvangt dan een code om de training te doen met een mooie korting.

Met je inschrijving zit je nog nergens aan vast. 
×