Over Astrid van de Nieuwenhof ~ reumadviseur & begeleider

“Hi, ik ben Astrid en ik heb reuma.” Een zin waarvan ik nooit dacht dat ik ‘m zou uitspreken. Niet alleen omdat ik dacht ‘dat reuma iets voor oude mensen was’, maar ook omdat ik niet wil dat mensen me zielig vinden of denken dat ik niets kan. Mijn diagnose veranderde alles: het besef dat je ziek bent en nooit meer beter wordt, raakt alle facetten van je leven. Gelukkig kwam er een moment waarop ik voelde dat het niet alleen balen is, maar dat er ook ruimte is voor nieuwe perspectieven. Want je bent zo veel meer dan je ziekte. Je moet alleen de regie in eigen hand nemen. En daar help ik je bij.

cropped-foto-astrid-kijkend-naar-links-1.png

"We hebben meer aan jou dan aan een hulpverlener"

Toen ik reuma kreeg, werkte ik nog in loondienst. Er kwam heel veel op me af: hou houd ik het vol om te blijven werken, hoe werkt het allemaal met een bedrijfsarts en hoe houd ik mijn leven leuk? Wat er niet kwam? Goede begeleiding. In een revalidatietraject gaf ik aan dat ik ermee stopte, omdat het me niets bracht. De groep was in tranen, want ze hadden meer aan mij dan aan de hulpverleners. Het eerste seintje dat ik het verschil kan maken en mensen help om positief om te gaan met reuma of een andere chronische aandoening. 

Er is echt een leuk leven mogelijk met reuma

Het tweede duwtje in de rug (niet te hard, ik heb reuma) kwam van de Bart de Graaff Foundation. Ik werd gevraagd voor het Bikkeljaar: een jaar waarin de foundation Bikkels (mensen met een beperking of ziekte) begeleid bij het starten van een bedrijf. Bij de tweede ronde viel ik af, dus een zak geld ging aan mijn neus voorbij. Maar ik had iets veel waardevollers: een ondernemingsplan en de drive om door te gaan mensen te helpen. Er is zó veel mogelijk, maar je bent wel zelf aan zet. Je kan niet achterover leunen, je moet in actie komen. Want er is écht een heel leuk leven mogelijk met reuma. Dat maakte ik eerst voor mezelf waar en nu help ik jou hetzelfde te doen. 

Onzekerheid rondom ziek zijn en werk wegnemen

Ruim 10 jaar werkte ik, met reuma, als consultant en adviseur bij levensmiddelenbedrijven. Daar leerde ik mijn beperkingen én mogelijkheden kennen. Ik wilde niet kijken naar wat ik niet meer kan, maar focussen op wat wel kan. Nee, dat ging niet vanzelf. Ja, reuma is ruk, maar wat kan ik zelf doen om mijn leven leuk te houden? Stukje bij beetje ontdekte ik dat ik zo veel meer ben dan een reumapatiënt. Ik ben een professional, een zakenvrouw, een adviseur met een goed stel hersens. Oh, en coach, maar dan zo eentje mét opleiding en de beide benen op de grond. 😉 Mijn opleiding Food & Business en ervaring in het bedrijfsleven leerden mij mijn balans te vinden. Dat geef ik graag door en mijn coachingsopleiding leerde me hoe ik dat goed doe. Met humor, een spiegel, een luisterend oor, inlevingsvermogen en enthousiasme. Samen werken we aan een (werk)omgeving waar je met plezier naartoe gaat. Niet alleen omdat jij weet hoe je met je beperkingen en mogelijkheden omgaat, maar omdat je collega’s, klanten en opdrachtgevers dat ook weten. We nemen niet alleen jouw onzekerheid weg – ook die van mensen om je heen. Want vaak is het een gebrek aan kennis dat ervoor zorgt dat het fout gaat en dat is zonde. Het leven is dan wel een feestje, maar je moet het zelf vieren. (Die slingers ophangen is alleen leuk voor mensen zonder reuma. ;-))

Reuma Walk: in beweging met en tegen reuma

Ik ben natuurlijk niet alleen maar bezig met mens en organisatie motiveren en professionaliseren. In mijn vrije tijd (ja, dat mag en kan ook met reuma) wandel ik graag. Voordat ik reuma kreeg niet, hoor. Toen deed ik aan wielrennen, maar als dat niet meer gaat, is het een kwestie van een andere manier vinden om in beweging te blijven. Combineer wandelen, een zakenvrouw en het feit dat er geld nodig is voor reuma-onderzoek en de Reuma Walk stond op poten. De opbrengst van dit wandelevenement gaat naar ReumaNederland.

logo Reuma Walk

Een leuk, werkend leven met reuma? Plan een gratis kennismaking in!

Heb jij een (reumatische) aandoening, ben je ambitieus en wil je leuk werk, maar loop je vast? Wil je af van alle onzekerheid en heb je behoefte aan iemand die jóu ziet? Ontdekken wat er voor jou mogelijk is op het gebied van solliciteren, werken of verzuim? Plan dan gelijk je vrijblijvende kennismaking in om te zien of wij bij elkaar passen en wat ik voor je kan betekenen. 

×