Solliciteren met reuma – moet je het vertellen of niet?

header blog - moet je vertellen over je reuma of niet

Je hebt een reumatische aandoening en gaat solliciteren. Vertel je jouw nieuwe werkgever hierover of niet? Wat zijn je rechten en plichten? Dat leggen we uit. Ik ben Astrid van de Nieuwenhof van Reuma Werkt, ik laat reuma werken en samen met arbeidsjurist Wendy Rijcken van Jurato voorzie ik je van begeleiding, informatie en advies.

Kies wat je vertelt

Hoera, je bent aangenomen! Alleen je hebt je nieuwe werkgever en collega’s niet verteld dat je reuma hebt. Niemand op je werk weet dus van je aandoening. Dat geeft mogelijkheden, want je begint net als ieder ander. Het voelt als een frisse, nieuwe start zonder ballast uit je verleden. Toch kun je er narigheid mee krijgen. Maar liefst de helft van de mensen met reuma ervaart onbegrip op de werkvloer. Wanneer je niets verteld is je reuma dus onzichtbaar. Niet voor jou, jij staat er mee op en gaat er mee naar bed. Maar je collega’s niet. Kun jij je verplaatsen in het feit dat als zij niets zien en niets weten, het moeilijk te begrijpen is wat jij voelt, wat jij doormaakt. Niet vertellen, betekent dus ook: accepteren dat collega’s geen begrip hebben voor je.

Reuma melden hoeft soms niet

Het is goed om te weten dat je bij een sollicitatie alleen jouw beperkingen of ziekte hoeft te noemen als die jou ongeschikt maken of beperken voor de functie waarop je solliciteert. Denk aan een serveerster die geen dienblad kan tillen door reuma of een kapster die vanwege een chronische allergie geen shampoo mag aanraken. Dat beperkt je in functie en dus moet je het noemen. Ook als je bepaalde hulpmiddelen nodig hebt, moet je dat vertellen. Denk aan een aangepaste stoel voor je rug, of aanpassingen aan de computer vanwege schouder en arm problemen. Beperkt jouw reuma je niet direct in je functie, dan hoef je dat dus niet te vertellen.

Haal eruit wat erin zit

Je besluit open te zijn over je reuma tijdens het solliciteren, hoe kun je dat het beste doen? Het doel is om zo lang mogelijk aandacht te krijgen voor je kwaliteiten en niet voor die beperkingen. Mijn advies is om in een sollicitatiebrief nog niet te beginnen over je reuma. Benoem vooral je motivatie om daar te willen werken, jouw ervaring en jouw skills. Denk ook aan de kwaliteiten die uitvergroot zijn door je reuma zoals: doorzettingsvermogen, creativiteit, denken in mogelijkheden en flexibiliteit. Als je jouw reuma verplicht moet melden, zegt de Nederlandse wetgeving niet hoe en wanneer je dat in het sollicitatie proces moet doen. Als je het uiteindelijk maar meldt, het advies van Aranea is daarom om dit pas later te doen. Een eerste gesprek is daar een goede gelegenheid voor.

Gevolgen van onterecht verzwijgen

Kies je ervoor jouw reuma niet te noemen in je sollicitatie maar je nieuwe werkgever komt er later toch achter. Wat dan? Een werkgever kan verschillend reageren als hij meent dat jouw stilzwijgen niet had gemogen. Denk aan loonstopzetting, ontslag tijdens je proeftijd, het niet verlengen van je tijdelijke contract of ontslag op staande voet. Ontslag en stopzetten van loon kan alleen als jij wist dat je vanwege je reuma ongeschikt was voor de functie en dat toch hebt verzwegen of daarover hebt gelogen. Er moet een verband zijn tussen je reuma en je ziekmelding en dat moet de werkgever bewijzen. Juridisch is er dan ook een groot verschil tussen “ziek” zijn en “arbeidsongeschikt” zijn. Het kan zijn dat twee werknemers met reuma – hoewel beiden dezelfde ziekte hebben – juridisch met een andere situatie te maken hebben. Daarom is iedere situatie anders en is daar juridisch geen algemene lijn in te trekken. Het advies: raadpleeg bij twijfel een jurist, die kan jouw specifieke verhaal aanhoren en de rechtspraak voor je bestuderen.

Openheid over reuma

Het risico dat je bestempeld wordt als ‘dé collega met reuma’ is er. Dat je deels wordt weggezet als zielig en patiënt, terwijl je juist als volwaardig werknemer gezien wilt worden. Soms is aangeboden hulp betuttelend. ‘Zal ik het even voor je tillen?’ of ‘je moet naar huis hoor, anders ga je over je grenzen heen’. De kunst is juist om hiermee om te leren gaan, het te pareren waar dat nodig is en over je beperkingen en mogelijkheden te praten. Dat lukt beter bij openheid over reuma, ook geeft het meer ruimte voor hulpvragen van jouw kant. Natuurlijk onbegrip is overal, maar leer ermee te werken. Daar helpt Astrid zowel werkgevers als werknemer bij en geloof me: dat werkt!

Naast meer begrip van je collega’s waarderen ook veel werkgevers eerlijkheid, het pleit juist voor je. Zorg dus dat je weet wat de consequenties van jouw klachten op de werkvloer zijn en communiceer er positief over. Geloof me: het begrip, de flexibiliteit en hulp die er door openheid kan ontstaan zal je verrassen. Zo laat je reuma voor je werken ook bij sollicitaties.

Dit blog delen met je netwerk? Dat mag altijd!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Over Reuma Werkt

Je las een blog van Astrid van de Nieuwenhof van Reuma Werkt. 

Vaker zo’n blog lezen? Meld je dan hier aan voor mijn mails, deze verstuur ik 2x per maand.

Wil jij ook die toffe baan vinden ondanks je reuma? Dat hoef je niet alleen te doen, laat mij je helpen: 

Sluit je aan bij de community

Speciaal voor jou is er de community over werken met reuma. Zodat jij je vragen kunt stellen en kunt overleggen. Sluit je vandaag nog gratis aan.

Over mij: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit blog delen in je netwerk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Meer blogs

Meer tips ontvangen?

Hulp nodig?

Het vinden van een leuke baan kost tijd. En met reuma lijkt het soms een onmogelijke opgave. Met mijn praktische begeleiding neem je die hobbels, op weg naar een contract, een stuk makkelijker.

×